Wat is golfkartonverpakking?

Wat is golfkartonverpakking?

Zeer handig tijdens een verhuizing, golfkarton verpakking is een soort verpakking gemaakt van golfpapier dat luchtbellen creëert die de weerstand tegen stoten en ruwe behandeling verbeteren. Op de markt is het in verschillende vormen te vinden. In de rest van dit artikel vertellen we je meer over dit innovatieve materiaal.

Een korte geschiedenis van golfkartonverpakkingen

Golfkarton is afkomstig van de fabricage van golfpapier uit 1856. Dit papier werd voor het eerst als verpakking gebruikt in 1871 in de Verenigde Staten. Het werd gebruikt om kwetsbare voorwerpen zoals flessen te verpakken. Maar kort daarna bedacht de Amerikaan Olivier LONG het idee om golfpapier te combineren met een karton om het steviger te maken. Sindsdien wordt er steeds meer gebruik gemaakt van golfkartonnen verpakkingen en vandaag verliest dit product zijn kwaliteiten om aan de behoeften van de consument te voldoen.

Soorten golfkartonnen dozen

Het type golfkartonverpakking varieert naargelang de behoeften en eisen van de gebruiker en hangt af van het type golfpapier dat bij de fabricage wordt gebruikt. We onderscheiden dus:
– Enkelzijdig golfkarton: dit type is goedkoper, maar ook minder duurzaam. Het is gemaakt met een laag normaal karton en een laag golfpapier.
– Enkelwandig golfkarton: dit is standaard karton. Het bestaat uit een laag golfpapier tussen twee vellen gewoon karton.
– Dubbelwandig golfkarton en driewandig golfkarton.

Voordeel van golfkartonnen verpakkingen

Het grote voordeel van golfkartonnen verpakkingen is dat ze zeer duurzaam zijn en zware voorwerpen kunnen dragen. Ze zijn ook duurzaam en recyclebaar. Dit zijn zeer lichte bakken waarmee je verzendkosten bespaart. Bovendien zijn ze volledig aanpasbaar. Je kunt ermee doen wat je wilt. Het is inderdaad mogelijk om ze te vervaardigen en te bedrukken volgens het imago van jouw bedrijf. Aarzel niet om een ​​drukkerij in te huren om dit professioneel te doen. Je kunt een bedrijf inschakelen waarmee je profiteert van een service op maat. Dit type verpakking is de beste bondgenoot om jou te helpen je merk beter te vertegenwoordigen. Experts helpen je ook bij het ontwerpen van jouw golfkartonproducten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *