Tijd voor yoga

Tijd voor yoga

Ben je opzoek naar een nieuwe hobby of zoek je ontspanning of verbreding? Het kan helpend zijn om te starten met yoga. Yoga Boekel is zeer laagdrempelig, op internet zijn diverse video’s en instructies te vinden. Toch kan het lastig zijn om het op die manier te leren en om er dan ook nog eens regelmaat in te krijgen. Een yogastudio kan dan uitkomst bieden. Hier volg je echte lessen onder leiding van echte instructeurs.

De voordelen van yoga

Yoga kent zowel fysieke, als emotionele voordelen. Yoga helpt je om te bewegen en soepel te worden. Wanneer je regelmatig yoga beoefent, dan verlaag je je bloeddruk, vermindert je stress en ga je lekkerder in je vel zitten. Het zorgt daarnaast voor meer bewustwording van je ademhaling. Yoga zorgt ervoor dat je in verbinding met je lichaam komt. Je leert je grenzen accepteren en stellen. Het beoefenen van yoga zorgt er ook voor dat je zelfbeeld verbetert.

De verschillende vormen

Yoga is er in verschillende vormen. Wanneer je net begint met yoga, dan kan het lastig zijn om te bepalen met welke vorm je nu moet starten. Om je een handje te helpen kun je hier de verschillen tussen diverse yogavormen lezen. Yin Yoga is een van de bekendste soorten yoga. Het gaat hier om een hele rustige vorm, waarbij de drempel om eraan te beginnen laag is. Het is een rustige manier om de spieren te ontspannen. Doordat het een rustige vorm van yoga is, heb je ook veel tijd om naar binnen te keren. Een vorm die hier heel erg op lijkt is Ying Yang yoga. Hierbij gaat het om de balans tussen Yin en Yang, maar ook om de balans tussen lichaam en geest. Stoelyoga is een soort yoga die je altijd en overal kunt doen, mits je een stoel hebt. Deze soort yoga is ook heel geschikt voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Zoek je meer een sportievere vorm van yoga, dan moet je Ashtanga yoga proberen.

Lees meer:
Yoga Veghel
Yoga Uden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *